Stille Verkoop

Doorn 

Rond 1855 werd deze buitenplaats gerealiseerd, de vrijstaande villa, verscholen tussen de bomen en het struikgewas, ligt achter een sloot en is bereikbaar via een brug met inrijhek. Tegen de voorgevel staat een vijfhoekige serre. Van de drie vensters op de verdieping is het middelste venster met een rondboog afgesloten. In de zijgevels met in de top oorspronkelijk fraai gesneden houten windveren en ajourwerk is een gekoppeld venster met twee rondbogen aangebracht. De nieuwe aanbouw telt eveneens twee bouwlagen en heeft een plat dak met balustrade. In de noordgevel van deze aanbouw is de hoofdingang gesitueerd. Later werd op het terrein in dezelfde stijl als het hoofdgebouw een groot bijgebouw met orangerie gerealiseerd (bvo 186m²). 

De royale, rondom gelegen tuin is een mix van sier- en bostuin en maakt deel uit van de 25.980m² eigen grond. De tuin is verdeeld in verschillende secties en biedt veel vrijheid en ruimte. Centraal staan twee eeuwenoude bomen, een majestueuze beuk en een tamme kastanje. Er zijn meerdere zonneterrassen, een houtopslag en een tuinprieel. Aan de noordkant is de tuin omzoomd door bosterrein van naaldhout, gemengd met eik, beuk en moerascypres. Verderop is nog zichtbaar waar vroeger een oude tennisbaan heeft gelegen. Aan de zuidoostkant is het terrein begrensd door een grote vijver met waterloop. 
Sproeiers met water uit eigen bron bewateren de hele tuin met uitzondering van het bosgedeelte. Het gras wordt onderhouden door een maairobot.
Het met waalklinkers bestrate voorterrein, bereikbaar over een brug, is omringd door rododendrons, hortensia's en uiteenlopende siergewassen

Deze in uitmuntende staat van onderhoud verkerende buitenplaats heeft een bruto inhoud van 2.165m³. De villa heeft een zeer bijzondere afwerking, kent vele detailleringen (o.a. paneeldeuren, muurschilderingen, faience tegeltableaus en horizontale elementen met Belgisch hardsteen). een bruto vloeroppervlakte van 635m² en een netto gebruiksoppervlak van 495m². Overige inpandige ruimten 43m² en een bruto oppervlakte bijgebouw van 186m².
Voorzien van uitgebreid alarmsysteem, centrale stofzuiger installatie, goede isolatie.

KORTOM EEN ONCE IN A LIFETIME OPPORTUNITY!

 

Neem contact op met één van onze kantoren voor meer informatie

 

Bilthoven

Den Dolder

Zeist