Vorige | Volgende

Soestdijkseweg Noord 416 BILTHOVEN

Vraagprijs € 2.675.000 k.k.

Bewaar object

Omschrijving

“Dit is een plek waar je je thuis voelt, waar je kunt genieten van de zon en waar je rust en verwondering vindt”

Verscholen in het groen en omgeven door een prachtig perceel van bijna 5.500m² ligt dit stilistisch vormgegeven exceptionele landhuis met een totale vloeroppervlakte van maar liefst bijna 600m².
Deze prachtige woning is in 2002 ontworpen door architect Cees Dam waarbij deze zich heeft laten inspireren door een speelse interpretatie van de Engelse landhuisstijl, met vloeiende lijnen en accenten die soms duidelijk, maar over het algemeen heel subtiel de signatuur van de architect weergeeft.
Het landhuis is gerealiseerd in harmonie met haar omgeving en is met recht een ideaal gezinshuis te noemen. Kenmerkend zijn naast het hoge afwerkingsniveau de rust, privacy en de centrale ligging op korte afstand van de scholen en het centrum van Bilthoven. Veel ruimte en licht, lekker wonen en werken met zicht op de omringende bossen, een huis dat zich aan de voorzijde ingetogen toont en zich opent aan de achterzijde, daar waar de tuin overgaat in het bos en de hele dag van de zon wordt genoten. Het is een huis dat intimiteit en geborgenheid biedt.

Indeling:
Spectaculaire ontvangsthal die de woning scheidt in de twee vleugels van waaruit de villa is opgebouwd en die in een L-vormige knik ten opzichte van elkaar liggen. In de linkervleugel bevindt zich een gezellige woonkamer met openhaard en markante grote raampartijen met openslaande deuren naar de tuin en terrassen. Daarnaast bevindt zich hier een aparte werkkamer.

In de rechtervleugel bevindt zich ondermeer de sfeervolle woonkeuken met een heerlijke serre en een bijkeuken. Verder is er de eetkamer – ook hier wordt de mooie omgeving tastbaar door het vele glas en de opslaande deuren naar het terras. Via de gang is er tenslotte een tweede woonkamer of televisie/speelkamer bereikbaar met opvallend hoog plafond en daardoor zeer licht en ruimtelijk. Op de begane grond bevinden zich twee toiletten.

De verdieping bestaat uit een ruime overloop van waaruit de mastersuite bereikbaar is met kleedkamer, balkon en eigen badkamer. Verder een viertal, in grootte variërende, comfortabele slaapkamers, waarvan twee met eigen balkon, twee badkamers en een was-/strijkkamer.
Twee van de vier slaapkamers delen, naast een balkon, eveneens een badkamer en bevinden zich in een vleugel met eigen entree en opgang boven de garage (ook ideaal voor een inwonende au-pair of als gastenverblijf).
De begane grond en slaapverdieping zijn op diverse plekken met elkaar verbonden door de toepassing van vides en doorkijkjes, met veel transparantie en een optimale lichtinval als gevolg. Onder de grote inpandige garage (met smeerput) is er tenslotte een grote kelder van ruim 40 m² met veel opslagruimte. De vermelde gebruiksoppervlakte betreft de totale woonoppervlakte en de overige inpandige ruimte van de woning tezamen.

De weelderige tuin en de terrassen rond de villa zijn aangelegd naar een ontwerp van de Amsterdamse tuinarchitect Robert Broekema. Zijn visie om eenheid te creëren met de bestaande natuur en de oude bomen, heeft geleid tot een tuin die harmonieus is ingebed in de omgeving. Door het achterliggende, bijbehorende bosperceel slingert een romantisch wandelpad. De tuin is mooi uitgelicht en heeft een automatische sproei-installatie met eigen bron. De voorbereidingen voor de aanleg van een buitenzwembad zijn reeds getroffen.

Voor mensen van buiten Bilthoven vertellen we graag iets over het wonen in de prachtige villawijk Bilthoven Noord en haar omgeving. Wonen in deze geliefde woonomgeving betekent wonen in een groene en gewilde woonomgeving met prachtige villa’s op grote percelen, daar waar de bebouwde kom overgaat in de uitgestrekte natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Alles is hier dichtbij: winkels, scholen, sportfaciliteiten en golfclubs, twee NS stations en meerdere uitvalswegen die het hele land ontsluiten.

++++++++++

"This is a place where you feel at home, where you can enjoy the sun and where you can find peace and wonder."

Hidden in the greenery and surrounded by a beautiful plot of almost 5.500m² lies this stylistically designed exceptional country house with a total floor area of almost 600m².
This beautiful house was designed in 2002 by architect Cees Dam who was inspired by a playful interpretation of the English country house style, with flowing lines and accents that sometimes clearly but generally very subtly reflect the signature of the architect.
The country house was realized in harmony with its surroundings and can rightly be called an ideal family home. In addition to the high level of finishing, the house is characterised by its tranquillity, privacy and its central location a short distance from the schools and the centre of Bilthoven. Lots of space and light, nice living and working with a view of the surrounding woods, a house that is modest at the front and opens up at the back, where the garden turns into the woods and the sun is enjoyed all day long. It is a house that offers intimacy and security.

Layout:
Spectacular reception hall which separates the house into the two wings from which the villa is constructed and which are arranged in an L-shaped kink to each other. In the left wing is a cozy living room with fireplace and striking large windows with patio doors to the garden and terraces. In addition, there is a separate study.

In the right wing you will find the cozy kitchen with a lovely conservatory and a pantry. Furthermore, there is the dining room - here too, the beautiful surroundings become tangible through the many windows and the storage doors to the terrace. Through the hallway there is finally a second living room or television / playroom accessible with striking high ceilings and therefore very light and spacious. On the ground floor there are two toilets.

The floor consists of a spacious landing from which the master suite is accessible with dressing room, balcony and private bathroom. Furthermore there are four, varying in size, comfortable bedrooms, two with private balconies, two bathrooms and a laundry/ironing room.
Two of the four bedrooms share, in addition to a balcony, also a bathroom and are located in a wing with private entrance and entrance above the garage (also ideal for a resident au-pair or as a guest house).
The ground floor and sleeping floor are connected in various places by the use of voids and vistas, with a lot of transparency and optimal light as a result. Underneath the large indoor garage (with grease pit) there is finally a large cellar of over 40 m² with lots of storage space. The stated usable area is the total living area and the other interior space of the house together.

The lush garden and terraces around the villa are landscaped to a design by the Amsterdam based garden architect Robert Broekema. His vision to create unity with the existing nature and the old trees, has led to a garden that is harmoniously embedded in the surroundings. A romantic footpath meanders through the forest plot behind the villa. The garden is beautifully lit and has an automatic sprinkler system with its own source. Preparations for the construction of an outdoor swimming pool have already been made.

For people from outside Bilthoven we would like to tell something about living in the beautiful villa district Bilthoven Noord and its surroundings. Living in this popular residential area means living in a green and sought-after residential area with beautiful villas on large plots, where the built-up area changes into the extensive nature of the Utrechtse Heuvelrug. Everything is close by: shops, schools, sports facilities and golf clubs, two railway stations and several highways that open up the whole country.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Beschikbaar
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2002
Daktype
samengesteld dak

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
576 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
16 m²
Bruto inhoud
2.339 m³
Perceeloppervlakte
5.456 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
9
Aantal slaapkamers
5
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
mechanische ventilatie

Energie

Isolatie
volledig geïsoleerd
Soort verwarming
c.v.-ketel, open haard
Warm water
c.v.-ketel
Type ketel
Remeha Quinta 65
Bouwjaar ketel
2002
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
De Bilt
Sectie
E
Perceel
3203
Oppervlakte
5361 m²
 
 
Gemeente
De Bilt
Sectie
E
Perceel
4816
Oppervlakte
95 m²

Buitenruimte

Ligging
Beschutte ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
aangebouwd steen
Capaciteit
2
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met elektrische deur

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Soestdijkseweg Noord 416 BILTHOVEN

naar Soestdijkseweg Noord 416 BILTHOVEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object