Vorige | Volgende

Soestdijkseweg Noord 329 BILTHOVEN

Bewaar object
Deze woning is onlangs verkocht

Omschrijving

Zeer bijzonder Art Deco rijksmonument, genaamd "Trinari" gebouwd in 1911 met fraaie en bijzondere uitstraling, gelegen op een ruim perceel van bijna 2.200m², in het mooiste gedeelte van de villawijk Bilthoven-Noord.

"Villa Trinari" is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gaaf bewaard bouwtype met Art Nouveau en Engelse landhuisstijl invloeden, alsmede van belang vanwege de eveneens gaaf bewaarde interieurelementen en als onderdeel van het oeuvre van de architect P.A.M. Huurman. Tevens van de ensemblewaarde als onderdeel van de bebouwing aan de Soestdijkseweg Noord."

Het fraaie object heeft een netto gebruiksoppervlakte van 426m² en heeft naast de oorspronkelijke bestemming wonen, tevens een bestemming als kantoorpand. Het pand kan derhalve zowel als woning, maar ook in combinatie dan wel geheel als kantoor worden gebruikt. Het unieke pand heeft een zestiental ruimten, waaronder een aantal 'beschermd'.

Globale indeling en bijzonderheden:

De vestibule beschikt over twee gave, T-vormige pleisterreliëfs in Art Nouveau stijl. Het ene reliëf geeft twee zittende zeenymphen weer, die twee vissen voeren. De zeeymphen of nereïden zijn de dochters van Nereus, 'de oude man van de zee' volgens de Griekse mythologie. Tussen de zeenymphen bevindt zich een stralende zon. In het andere reliëf zijn een zittende maenade (een vrouwelijke volgeling van Bacchus) en een satyr te zien die een dubbele fluit bespeelt om de maenade te verleiden. De slang onder in het reliëf is een attribuut van de satyr. De maenade houdt een hand voor haar gezicht. Beide reliëfs zijn versierd met bloemen (waterlelies) in de karakteristieke Art Nouveau stijl. De wanden van de vestibule zijn met een decoratieve lijst onder het plafond afgesloten.

De hal heeft een paneellambrizering en alle deuren zijn voorzien van gedecoreerde houten omlijstingen. Het toilet heeft gave muurtegels in Art Nouveau stijl, eveneens op de vloer en een wasbak die rust op twee gietijzeren consoles in dezelfde stijl. De wanden zijn voorzien van banddecoraties. De voormalige woonkamer (rechts van de hal) heeft een in travertijn uitgevoerde schouwpartij met een geabstraheerde klavierdecoratie in de schouwbalk. Het plafond heeft strak vormgegeven banddecoraties. De scheiding tussen de woonkamer en de voormalige salon heeft roeden schuifdeuren en een omlijsting met uitkragende kroonlijst, klossen, consoles en gecanneleerde pilasters.

Bovenstaande beschrijving schets slecht een indruk van dit prachtige rijksmonument en sluit af met het aan het begin van dit verhaal reeds geciteerde: "Villa Trinari is van architectuurhistorische waarde als voorbeeld van een gaaf bewaard bouwtype met Art Nouveau en Engelse landhuisstijl invloeden, alsmede van belang vanwege de gaaf bewaarde interieurelementen en als onderdeel van het oeuvre van de architect P.A.M. Huurman. Tevens van de ensemblewaarde als onderdeel van de bebouwing aan de Soestdijkseweg Noord."

Voor de exacte indeling verwijzen wij u graag naar de plattegronden in 2D en 3D. Voor een bijzondere rondleiding in deze unieke villa nodigen wij u graag uit.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
1911

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
426 m²
Overige inpandige ruimte
63 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
10 m²
Bruto inhoud
1.916 m³
Perceeloppervlakte
2.176 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
15
Aantal slaapkamers
8
Aantal badkamers
1
Voorzieningen
zwembad

Energie

Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
De Bilt
Sectie
A
Perceel
2970
Oppervlakte
1520 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
De Bilt
Sectie
A
Perceel
2971
Oppervlakte
656 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
In woonwijk, open ligging, in bosrijke omgeving
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
vrijstaand hout, parkeerplaats
Capaciteit
1
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Soestdijkseweg Noord 329 BILTHOVEN

naar Soestdijkseweg Noord 329 BILTHOVEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object