Vorige | Volgende

Beukenburgerlaan 65 GROENEKAN

Bewaar object
Deze woning is verkocht

Omschrijving

In de bossen van Landgoed Beukenburg, op een perceel grond van bijna 54.000 m², ligt dit zeer bijzondere, in 2006 onder architectuur gerealiseerde spectaculaire en moderne landhuis. Licht, ruimte en zeer bijzonder zijn de kenmerken van dit unieke landhuis. Wonen aan de Beukenburgerlaan is het beste van twee werelden. U bent in slechts enkele minuten op de snelwegen, binnen 10 minuten in het centrum van Utrecht en toch woont u in alle rust, midden in de natuur. Op korte fietsafstand bevinden zich de basis- en middelbare scholen van Bilthoven evenals het centrum en het NS station.

Het perceel van ruim 5 hectare groot is in erfpacht uitgegeven door de Stichting Het Utrechts Landschap. Bij verkoop zal er met de toekomstig eigenaar een nieuwe erfpachtovereenkomst worden afgesloten voor een nieuwe periode van 30 jaar. * De vraagprijs op Funda van € 1.785.000,- k.k. is indicatief en is een combinatie van de koopsom van de opstallen ad. € 1.135.000,- k.k. en de gekapitaliseerde canon voor het gebruik van de grond ad. € 22.820,- per jaar.

Het is geen huis dat je verwacht aan te treffen op een historisch landgoed. De verrassing is dan ook groot als de enigszins futuristische villa zich manifesteert tussen de eeuwenoude beuken- en eikenbomen. Allesbehalve dominant, maar ontworpen uit respect voor de omliggende, beschermde natuur. Met markante architectuur tot gevolg. Een gebouw dat versmelt met zijn omgeving. Volgens aloude traditie voert de entree tot het landgoed over een brug. Geen ophaalbrug over een gracht vol zwanen, maar een eenvoudige betonnen brug die het voorplein ontsluit. De voorzijde van de villa is 'gesloten', een beetje afwerend zelfs. De 'mooie' kant bevindt zich op het zuiden, aan de achterzijde en is voorbehouden aan de bewoners en genode gasten. Uitgestrekte gazons strekken zich uit van het huis tot aan de bosrand, in een geometrisch lijnenspel met gesnoeide beukenhagen en zorgvuldig gestileerde greppels. De herkenbare signatuur van de bekende landschapsarchitect Michael van Gessel, die het ontwerp voor zijn rekening nam.

Hekken zijn nergens te bekennen. De bewoners kozen ervoor de natuur gewoon binnen te laten. De greppels vormen de enige en vrijwel onzichtbare natuurlijke afscheiding tussen het privé domein en de 185 hectaren van Landgoed Beukenburg daar omheen. Daardoor scharrelt er wel eens een familie reeën over het gazon. Want dit is buiten wonen in de ruimste betekenis van het woord, met alle charmes van dien. Zelfs in het huis, zittend op de bank, waan je middenin de natuur. De dwars aangebrachte planken, vernuftig verwerkt ín het glas, zijn geïnspireerd op een hochsitz (wild uitkijkplaats). De enorme glazen pui strekt zich uit over de volle breedte en hoogte van de villa, waardoor een prachtig vrij uitzicht over de omliggende natuur.

NSW Landgoed
De villa werd in 2003 ontworpen door het veelvuldig onderscheiden Architectuurbureau Sluijmer en Van Leeuwen uit Utrecht. Op verzoek van de Stichting Utrechts Landschap, de eigenaar van Landgoed Beukenburg, deed het bureau een onderzoek naar de mogelijkheden om hier kleinschalig te bouwen. Dit huis is daarvan het directe gevolg. Aanvankelijk slechts bedoeld als een verkennend ontwerp, werd het bouwplan omarmd en verder ontwikkeld door de huidige bewoners, die uit vele gegadigden werden geselecteerd om hier te mogen bouwen en wonen. Bij de villa werden vijf hectaren tuinen en monumentaal bos in erfpacht uitgegeven en het heeft als "Park Beukenburg" zelfstandig de officiële status van een NSW-landgoed, met alle fiscale voordelen van dien. De architecten zagen zich aanvankelijk geconfronteerd met de uitdaging om een passende villa te bouwen te midden van de prachtige beschermde natuur. Zij kozen bewust voor een hedendaags ontwerp, liever dan voor een slaafse nabootsing van de boerderijstijl die zo vaak wordt toegepast. Een concept dat de opdrachtgever en de toekomstige bewoners erg aansprak. Het exterieur van het huis heeft industriële trekjes, maar het interieur is tegelijkertijd contemporary en toch zeer behaaglijk en warm. Om de natuurlijke omgeving zo min mogelijk te belasten, werd er een ijle, lichte constructie gerealiseerd, weinig opvallend en met gebruikmaking van natuurlijke bouwmaterialen. Het koperen dak dat door de gebogen vorm in de noordgevel overgaat, valt door zijn natuurlijke kleuren bijna naadloos weg in de achtergrond van de natuur.

Modules
De villa bestaat uit een gebogen overkapping waaronder een vrijwel rechthoekige woonruimte werd geconstrueerd met drie verdiepingen, een inhoud van circa 1.125 m³ en een bruto vloeroppervlakte van bijna 350 m². Voor de indeling verwijzen wij u graag naar de plattegronden.
Twee modules, dwars geplaatst over de drie woonlagen, omvatten de functionele ruimtes, zoals keuken, badkamers, toiletten, bergkasten en trappenhuis. Op de begane grond bevindt zich de woonkamer, keuken, een dubbele inpandige garage en de fraaie hardhouten terrassen rond het huis. De verdieping bevat twee slaapkamers, een badkamer met douche en verzonken ligbad en de masterbedroom. Glazen deuren in een geheel glazen wand ontsluiten een prachtig overdekt dakterras van circa 50 m² met jacuzzi. Vanuit hier heeft u een heerlijk en fascinerende uitzicht over het fraaie park en de ongerepte natuur.

Het souterrain met daglichttoetreding door horizontale vensters beslaat de oppervlakte van een volle verdieping. Naast een ruime werkkamer en een slaapkamer bevindt zich hier een volledig geoutilleerde thuisbioscoop met state of the art apparatuur, waaronder een Stewart bioscoopscherm, Panasonic full HD projector, Genelec speakersysteem, Meridian sound processing en AMX touch- screen besturingssysteem. Verder beschikt het huis over een compleet domoticasysteem en audiosysteem van Sonos. In de tuinen is een volledig computergestuurde beregeningsinstallatie gerealiseerd die 's nachts vanuit een eigen bron de circa 10.000 m² gazons besproeit.

Deze volstrekt unieke villa vormt een eenmalige kans voor mensen die willen wonen in een heel bijzonder huis, voorzien van alle gemakken en gebouwd op een werkelijke unieke locatie middenin het overweldigende natuurschoon van een historisch landgoed. Een huis dat tot in het kleinste detail perfect is doordacht, gebouwd met de beste duurzame materialen en dat zijn bewoners naast woongenot vooral levensgeluk te bieden heeft.

Bijzonderheden
Het perceel grond wordt door de Stichting Het Utrechts Landschap in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar. Een opvolgende eigenaar verkrijgt een nieuw 30-jarig erfpachtcontract. De vraagprijs voor de opstal is € 1.135.000.- k.k., de erfpachtcanon bedraagt € 22.820,- per jaar en wordt jaarlijks geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. Het landgoed is gerangschikt onder de Natuurschoonwet 1928 waardoor de verkrijger hiervan enorme fiscale voordelen kan genieten, zoals vrijstelling overdrachtsbelasting en gedeeltelijke vrijstelling successiebelasting, schenkingsrecht, OZB-belasting en huurwaardeforfait.
Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
2006

Oppervlakten en inhoud

Gebruiksoppervlak wonen
278 m²
Overige inpandige ruimte
45 m²
Gebouwgebonden buitenruimte
55 m²
Bruto inhoud
1.125 m³
Perceeloppervlakte
53.946 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
7
Aantal slaapkamers
5
Voorzieningen
mechanische ventilatie, jacuzzi, alarminstallatie

Energie

Isolatie
dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen, volledig geïsoleerd, geen spouw, eco-bouw, geen isolatie
Soort verwarming
c.v.-ketel
Warm water
c.v.-ketel
Bouwjaar ketel
2006
Eigendom ketel
eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Maartensdijk
Sectie
L
Perceel
1565
Oppervlakte
9686 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht
 
 
Gemeente
Maartensdijk
Sectie
L
Perceel
2027
Oppervlakte
44260 m²
Eigendomssituatie
Erfpacht

Buitenruimte

Ligging
Aan bosrand, aan rustige weg, beschutte ligging, buiten bebouwde kom, in bosrijke omgeving, landelijk gelegen
Tuintype
tuin rondom
Bereikbaar via achterom
nee

Garage

Soort garage
inpandig
Capaciteit
2
Voorzieningen
voorzien van verwarming, voorzien van elektra, voorzien van water, met elektrische deur
Bekijk alle kenmerken

Alle foto's

Kaart Beukenburgerlaan 65 GROENEKAN

naar Beukenburgerlaan 65 GROENEKAN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Deel dit object